Pizza #1 -*Nejlepší* těsto na pizzu

22. dubna 2016 v 18:30 |  Večeře
Pizza je velmi oblíbeným jídlem v různých koutech světa. Nám se možná zdá, že to nejlepší, "pravé" těsto umí udělat jen v té pizzerii. Rozhodla jsem se tomu přijít na kloub a teď vám přináším sérii článků Pizza, kde se s vámi podělím o své tipy!

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o nejlepší těsto na pizzu, které se dá doma udělat. A že jsem jich už odzkoušela hodně! Tohle jediné však prošlo a já ho můžu hrdě prezentovat jako to nejlepší. Zatím vám prozradím jen recept na samotné těsto, recepty na celou pizzu však budou následovat!

Na nejlepší těsto budeme potřebovat:
  • 370 gramů hladké mouky
  • půlku droždí
  • 250 mililitrů teplé vody
  • jednu polévkovou lžíci medu
  • extra panenský olivový olej
  • sůl


Postup:
Základem tohoto těsta na pizzu je dobře udělaný kvásek. Každý jej dělá po svém. Já jej dělám tak, že naliju 250 ml teplé vody do hrnce, přidám polévkovou lžíci medu a rozdrobenou půlku droždí. Trochu zamíchám, zahřeju a poté nechám stát do té doby, než se kvásek sám neutvoří.

Mezitím si připravíme další ingredience. Do misky dáme mouku, dvě polévkové lžíce olivového oleje a 1-2 čajové lžičky soli. Přidáme kvásek a trpělivě propracujeme v hladké, vláčné těsto. (Velkým pomocníkem je kuchyňský robot.)

Hotové těsto necháme kynout 1 - 2 hodiny v teple. Některé trouby dokonce poskytují program na kynutí těsta, ve kterém je vykynuto raz dva.

Vykynuté těsto vás překvapí svou vláčností a hlavně tím, jak skvěle se s ním dá pracovat. Teď máte dvě možnosti - rozdělit těsto na dva kusy a vyválet dva tenoučké pláty na slabou pizzu, nebo klasicky celé těsto prsty vytvarovat do kruhu a tím získat silnější základ. Je to všechno závislé na vaší chuti!


Příště: Domácí rajčatová omáčka na pizzu (pomodor)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama