Dušený losos na citronech s jasmínovou rýží

22. ledna 2016 v 8:59 |  Hlavní jídlo
V létě jsem byla na návštěvě u kamarádky a ona připravila k obědu něco, co jsem ještě nikdy nejedla - lososa. Měla jsem trochu strach, protože ne vždy mi ryba chutná. Po tomhle jsem se ale mohla utlouct a už dvakrát jsem ho musela udělat doma. Rada pro všechny, kdo moc ryby nejí - tohle musíte zkusit!

Doba přípravy: 20 minut
Doba dušení lososa: 15 minut Doba vaření rýže: 20 minut
Od: kamarádka Lída
Poznámka: /
Obtížnost: 3/5
Ingredience:
  • balení filet z lososa
  • jeden citron
  • jedna kostka bujónu
  • trochu vody
  • jeden hrnek jasmínové rýže (postačí i klasická rýže)
  • půlka okurky
Postup:
Jasmínovou rýži nasypeme do hrnce s vroucí vodou a necháme vařit.
Maso si omyjeme, případně odstraníme kůstky (některé filety je nemají, některé však ano). Nakrájíme si půlku citronu na kolečka.
V hrnečku si rozmícháme bujón s trochou teplé vody a nalijeme na pánev. Do vývaru položíme lososa, na něj dáme citron a přiklopíme pokličkou.
Kdo chce, může rybu nasolit, já to však nedělám, protože bujón je sám o sobě velmi slaný.
Dusíme zhruba 10 - 15 minut. Ryba je velmi rychle hotová.
Když je rýže měkká, přecedíme ji a nandáme na talíř. Tip - zamíchejte do ní nakrájený citron.
Podáváme s okurkou.

Dobrou chuť.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evča Evča | 25. ledna 2016 v 14:35 | Reagovat

Zajímavý nápad! Lososa miluju, ale těžko se shání v malých krámech... mraženému rybímu masu moc nevěřím, je to většinou samá voda a plno konzervantů. Ideální je koupit si celého lososa někde, kde prodávají čerstvé ryby. Jednou jsme ho pekli doma jenom na kmíně a byl výtečný!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama