Domácí dýňová polévka

26. ledna 2016 v 10:49 |  Polévky
Během letního volna jsem se odhodlala započnout druhý pokus o dýňovou polévku. Protože do té loňské jsem přidala moc chilli a nedalo se to jíst.



Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Od: internet
Poznámka: bacha na chilli!!!
Obtížnost: 3/5

Ingredience:
  • 1 dýně Hokkaido (cca 800 gramů)
  • 1 cibule
  • kuřecí vývar (cca čtvrt litru; lze jej připravit z bujónu)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • máslo
  • koření dle chutí - podravka, pepř, chilli,...
  • bazalka na ozdobu
Postup:
Ve větším hrnci zpěníme máslo s cibulí. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou omytou dýni a necháme chvíli podusit. (Pozor - dýni neloupeme, odrůda Hokkaido má měkkou slupku, která se snadno rozvaří!) Následně zalijeme vývarem z jednoho masoxu a vaříme tak dlouho, dokud dýně nezměkne - cca 15 minut. Když se tak stane, ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Potom už jen zbývá zalít smetanou a polévku dochutit podle svých představ kořením. Dozdobíme bazalkou a smetanou.

Tip - výborné jsou k tomu krutony z rohlíků!
- dávejte pozor na chilli - když vám ujede ruka a přeženete to, polévku už nezachráníte


Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karamelka Karamelka | Web | 12. února 2016 v 11:33 | Reagovat

kuřecí vývar do dýňové polévky? tak to slyším poprvé a setkávám se s tím poprvé :)) my dýňovou polévku děláme jinak a přidáváme tam krutonky :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama